Praktijk de liefde blijft open voor alle vormen van therapie, zowel fysiek als online.

Praktijk de Liefde volgt alle aanwijzingen van het RIVM met betrekking tot hygiënemaatregelen en gedragsregels om besmetting in de praktijk te voorkomen. Blijf je liever thuis? Sessies kunnen online voortgezet geworden om de continuïteit van het therapie proces te waarborgen. Meer info

Individuele therapie

Individuele therapie geeft je inzicht in je relaties. Relaties in je persoonlijke leven maar bijvoorbeeld ook op je werk. Wat blokkeert je in je relatie tot jezelf en in je relatie met betrekking tot anderen? Wat schuurt hierin? Tijdens individuele therapie gaan we samen op zoek naar de antwoorden.

Individuele therapie: hoe en wat?

Bij individuele therapie gaat het om jou. Om je relaties, hoe jij je verhoudt tot anderen en wat je daarin belangrijk vindt. Tijdens onze individuele therapie in Praktijk de Liefde kijken we samen naar deze aspecten. We hebben aandacht voor:

  • je gezin van herkomst;
  • de patronen tussen de generaties in je familie;
  • interacties in je relaties;
  • emotionele beleving en bagage;
  • communicatie;
  • betekenisgeving.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Doel van individuele therapie

Het doel van de therapie is om meer inzicht te krijgen in je relatiepatronen. Met dit inzicht zetten we een veranderingsproces in gang, zodat je kan zijn wie je bent. We gebruiken daarbij een systeemgerichte benadering: de focus op het hele systeem, zoals het gezin of je naaste vrienden. Systeemtherapie is evidence based; onderzoek toont aan dat systeemtherapie effectief is.

Hoe gaan we te werk?

We beginnen de begeleiding met een intakegesprek. Daarbij is het belangrijk dat er een wederzijdse ‘klik’ is, zodat jij je veilig voelt om je verhaal, gedachten en emoties met de therapeut te delen. In de vervolgsessies richten we ons op:

  • de hulpvraag;
  • de patronen;
  • de doelen;
  • de veranderwensen.

Als we deze vragen in kaart hebben gebracht, volgen er vijf tot acht sessies van ieder 75 minuten. Na de intake evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan met de therapie.

Contact

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel 020-2101407 of vul het bel-me-terug-formulier in. Heb je voor een intake behoefte om de ‘klik’ te ervaren? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak vrijblijvend kennis

WordPress database error: [Unknown column 'maintenance' in 'field list']
SELECT `maintenance` FROM `wp_nf3_upgrades` WHERE `id` = 8