Praktijk de liefde blijft open voor alle vormen van therapie, zowel fysiek als online.

Praktijk de Liefde volgt alle aanwijzingen van het RIVM met betrekking tot hygiënemaatregelen en gedragsregels om besmetting in de praktijk te voorkomen. Blijf je liever thuis? Sessies kunnen online voortgezet geworden om de continuïteit van het therapie proces te waarborgen.  Meer info

Gezinstherapie Amsterdam

Ieder gezin is bijzonder maar heeft ook zo z’n eigen dynamiek en minder makkelijke momenten. Zo is het gezinsleven nu een stuk complexer dan vroeger. Het ouderschap van jonge of juist oudere kinderen in combinatie met banen bijvoorbeeld. Of het omgaan met opvoeding en exen binnen een samengesteld gezin. Deze dagelijkse factoren en de onderlinge relaties kunnen druk op je gezin leggen.

Wanneer je die druk niet goed zelf kunt regelen en je het lastig vindt om er mee om te gaan, kan gezinstherapie veel voor jullie gezin betekenen. In de gezinstherapie staan voor al jullie gezinsleden het volgende centraal:

  • patronen;
  • gedrag;
  • emoties.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Tijdens de gezinstherapie hebben jullie de ruimte om je verhaal, beleving en emoties te delen en te onderzoeken.

Wat zijn jullie vastgelopen patronen en hoe communiceren jullie met elkaar? Hoe gaan jullie om met je eigen behoeftes en die van de andere gezinsleden? Wat zijn jullie individuele wensen en bijzonderheden die jullie meebrengen in het gezin? Met deze vragen onderzoeken we jullie individuele en gezamenlijke verlangens.

Doel van gezinstherapie

Het doel van gezinstherapie is om te onderzoeken of we de liefdevolle verbinding tussen jullie kunnen herstellen. Vaak blijkt er genoeg basis te zijn om samen in het gezin te blijven. Soms ook besluiten gezinsleden om ieder hun eigen weg te gaan. Gezinstherapie helpt dan om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Hoe werkt het?

We beginnen de begeleiding met een intakegesprek. Daarbij is het belangrijk dat er een wederzijdse ‘klik’ is, zodat jullie je veilig voelen om je verhaal, gedachten en emoties te delen. Niets is gek, iedereen is anders en er zijn veel manieren waarop relaties weer goed kunnen werken.

In de volgende sessies richten we ons op de hulpvraag, de patronen, de doelen en de veranderwensen. Na de intake zijn vier tot zes sessies al voldoende voor een blijvende verbetering van de relatie (een sessie duurt 75 minuten). Na de intake evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan met de therapie.

Contact

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel 020-2101407 of vul het bel-me-terug-formulier in. Heb je voor een intake behoefte om de ‘klik’ te ervaren? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak vrijblijvend kennis

WordPress database error: [Unknown column 'maintenance' in 'field list']
SELECT `maintenance` FROM `wp_nf3_upgrades` WHERE `id` = 8