Praktijk de liefde blijft open voor alle vormen van therapie, zowel fysiek als online.

Praktijk de Liefde volgt alle aanwijzingen van het RIVM met betrekking tot hygiënemaatregelen en gedragsregels om besmetting in de praktijk te voorkomen. Blijf je liever thuis? Sessies kunnen online voortgezet geworden om de continuïteit van het therapie proces te waarborgen. Meer info

Relatietherapie Amsterdam

Het vastlopen van je relatie, het ervaren van moeilijkheden tussen jou en je partner; dat komt voor en is helemaal niet gek of vreemd. Relatietherapie brengt jullie weer dichter bij elkaar door te onderzoeken waar de misverstanden ontstaan en waar jullie allebei behoefte aan hebben.

Tijdens de therapie is er aandacht voor:

 • verbetering van jullie communicatie;
 • emotionele verbinding;
 • meer openheid;
 • interne dialogen;
 • je eigen aandeel in het proces.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Hebben jullie steeds vaker ruzie? Lopen de gesprekken vast en escaleert het soms? Missen jullie de intimiteit van vroeger? Zijn er twijfels over het samen doorgaan of willen jullie juist samenzijn, maar weet je niet hoe? De therapeuten van Praktijk de Liefde helpen jullie stap voor stap verder in dit proces.

Met relatietherapie doorbreken jullie de oude patronen, ontwikkelen jullie meer begrip voor elkaar en verbeteren jullie de intimiteit en seksualiteit. Zo groeit de verbinding en is er tegelijkertijd ruimte voor zelfstandigheid.

Effectieve relatietherapie: systeemgerichte benadering

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete en effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie. Met systeemtherapie kijken we naar het hele systeem. Dat wil zeggen, alle personen die in jullie leven een belangrijke rol spelen zoals je partner, kinderen, vrienden of collega’s. Deze kunnen we bij de therapie betrekken om te bekijken wat de invloed van anderen is. Systeemtherapie is evidence based; onderzoek toont aan dat systeemtherapie effectief is.

Tijdens de therapie luisteren we goed naar wie jullie zijn en wat jullie nodig hebben. Daarna volgt een passende begeleiding, helemaal afgestemd op jullie persoonlijke situatie.

Doel van relatietherapie

De relatie koste wat het kost in stand houden, dat is niet ons doel. Het gaat erom dat jullie weer in gesprek gaan en onderzoeken wat voor jullie belangrijk is. Relatietherapie is erop gericht om relaties weer krachtiger te maken, samen of toch los van elkaar. Besluiten jullie uiteindelijk uit elkaar te gaan en hebben jullie kinderen, dan is een zorgvuldige afronding erg belangrijk.

Relatietherapie met kindertherapeut

Binnen Praktijk de Liefde is er de mogelijkheid om tijdens het ouderschapsproces samen met een kindertherapeut co-therapie te volgen. Wij denken graag met je mee in:

 • wat je kind nodig heeft;
 • hoe je als ouder het kind kan ondersteunen;
 • hoe je met je kind in gesprek kan gaan.

Hoe werkt het?

Een veilige setting is belangrijk. Daarom beginnen we met een intake waarin we bekijken of er een wederzijdse ‘klik’ is. Het is fijn als jullie je allebei op je gemak voelen om vrijuit je wensen en twijfels te kunnen bespreken. Niets is gek, iedereen is anders en er zijn veel manieren waarop relaties weer goed kunnen werken.

In de volgende sessies richten we ons op:

 • de hulpvraag;
 • de bestaande patronen;
 • de veranderwensen;
 • de doelen.

Na de intake zijn vier tot zes sessies al voldoende voor een blijvende verbetering van jullie relatie (een sessie duurt 75 minuten). Na de intake evalueren we het proces en beslissen we samen of we verder gaan met de therapie. Het volgen van de sessies is zowel overdag als ’s avonds mogelijk.

Contact

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel 020-2101407 of vul het formulier in. Heb je voor een intake behoefte om de ‘klik’ te ervaren? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak vrijblijvend kennis

WordPress database error: [Unknown column 'maintenance' in 'field list']
SELECT `maintenance` FROM `wp_nf3_upgrades` WHERE `id` = 8